In English
Home
  
03.04.2013Hintakilpailukykyä ja osaamista henkilöstön fiksulla yhteistyöllä. Lue lisää...
 

RIITTÄÄKÖ 3 KUUKAUDEN HARJOITTELU VAI TARVITAANKO 10 VUODEN KILPAILUKYKYOHJELMA?

Kolmen kuukauden kuntosali- ja lenkkikuurilla voit päästä tyttö- tai poikaystävän toivomaan rantakuntoon tai voit voittaa kaverisi vedonlyönnissä. Maailman huipputasolle pääseminen sen sijaan vaatii 10-20 vuoden kovan harjoittelun ja paljon itsekuria, mutta faniklubi ja sponsoritulot ovat suuremmat.

Samaan tapaan työelämässä tarvitaan sopivaa harjoittelua, että ollaan kilpailukykyisiä halutuilla kentillä.

Kilpailukyky vaikuttaa moniin asioihin: Tunnemmeko asiakkaat ja heidän tarpeensa, haluavatko asiakkaat juuri meidän tuotteita ja palveluitamme, onko niissä houkuttelevia ominaisuuksia, onko hinta-laatu-suhde kohdallaan ja voimmeko kirjata asiakkaan tilauksen vastaanotetuksi.

Miten kilpailukykyä voi harjoitella? Tästä lisää alla.


SUOMI VASTAAN "BYROKRAATTISET JA HIERARKISET MAAT"

Suomalaisten yritysten henkilöstöllä on mielenkiintoinen mahdollisuus tehdä paljon parempia harjoituksia, kuin "byrokraattisissa ja hierarkisissa maissa" sijaitsevissa kilpailijayrityksissä. Esimerkiksi Suomessa voidaan lisätä työntekijöiden osallistumista kehittämiseen fiksulla tavalla. Jos tämä tehdään hyvin, niin kovan harjoittelun jälkeen voidaan saavuttaa aivan eri taso ja ylivoimaista uutta kilpailuetua byrokraattisiin ja hierarkisiin maihin verrattuna.

Kannattaa mieluummin kehittää oma fiksu ratkaisu henkilöstön yhteistyönä, kuin ottaa tarkoitukseen sopimattomampi ratkaisu "sanelupolitiikkana". Huonompi ratkaisu heikentää tuloksia varsinkin kun se on prosessin pullonkaulassa.

Pienryhmätyöskentely on usein tehokkain tapa asioiden käsitelyssä ja toteutuksessa. Ryhmän kokoonpanossa voidaan tarvita erilaisia henkilöitä ja osaamisia. Hyvä veto/ohjaus on aina välttämätön.


AVIX VIDEO-ANALYYSI TARJOAA TYÖKALUT YHTEISTYÖNÄ TEHTÄVÄÄN KEHITTÄMISEEN

AVIX tarjoaa systematiikkaa ja visualisointia työmenetelmien, tuotteiden ja prosessien analysointiin ja parannusten hakuun.

Systematiikka yhdistettynä videon havainnollisuuteen helpottaa keskustelua, osallistumista ja oppimista.


ESIMERKKEJÄ FIKSUSTA YHTEISTYÖSTÄ

Alla on tuoreita esimerkkejä asiakasyritystemme työntekijöiden osallistumisesta kehittämiseen. Näissä kaikissa on käytetty AVIX ohjelmaa ja videoita apuna.

CASE 1. KOKENEEN JA NUOREN TYÖNTEKIJÄN YHTEISTYÖ TYÖSTÖKONEEN TYÖMENETELMÄN VAKIOINNISSA

CASE 2. KOKOONPANON LAYOUT- JA MENETELMÄVERTAILUT

CASE 3. LINJAN TYÖNTEKIJÄT OSALLISTUIVAT VIDEOINTIIN JA ETSIVÄT MONENLAISIA PARANNUKSIA OMAAN TEKEMISEEN

Tulokset ovat olleet erinomaisia ja ne ovat esim. isoja säästöjä ei-jalostavassa työajassa, asiakaspalvelun ja tuotannon joustavuuden parannuksia, materiaalisäästöjä sekä parempaa ergonomiaa ja työturvallisuutta.

Lisätietoja kehittämisestä, AVIX ohjelmista, koulutuksista ja projektipalveluista saa allekirjoittaneelta. AVIX testit ja pilotit ovat mahdollisia.


Aurinkoista kevättä terveisin!
Samuli Vuorinen
Cimteam Oy

samuli.vuorinen(at)cimteam.fi
P. 0400 700263 
   
Uutisarkisto